Mac malware Flashback installeert zich zonder wachtwoord

Geschreven door  | 3 april 2012 | Categorie: Mac

Apple MalwareDe Mac malware Flashback  probeert het nogmaals opnieuw. Oorspronkelijk deed deze malware zich voor als een installatiepakket voor Adobe Flash. Vandaar zijn naam. De malware brak echter nooit door en dus probeerde men het later opnieuw maar vermomde deze malware zich als een Java update pakket.

De grote struikelblok van deze malware is dat de gebruiker nog steeds hun wachtwoord moet ingeven zodat deze wordt geïnstalleerd. Mac-gebruikers zijn meestal wel op hun hoede wanneer ze zomaar hun wachtwoord moeten opgeven. Maar toch bevat de malware al vrij geloofwaardige certificaten om de gebruikers om de tuin te leiden.

F-Secure heeft nu een nieuwe variant van Flashback ontdekt. De malware maakt nog steeds gebruik van een zwakheid in Java. Wanneer een Mac computer een geïnfecteerde website bezoekt dan kan de malware zich vanzelf installeren. Er is geen vraag achter het gebruikerswachtwoord.

Nadat de malware geïnstalleerd is gaat deze zijn kwaadaardige opdrachten via het internet binnenhalen. Hierna zal het systeem echter wel om het gebruikerswachtwoord vragen maar het kwaad is echter al geschied.

Merkwaardig is wel dat wanneer de malware Skype of Microsoft Office 2008-2011 op de Mac aantreft dat hij zichzelf gaat verwijderen. Het Java-lek waarvan deze malware misbruikt maakt is al gedicht sinds februari op Windows computers. Apple staat bekend om niet regelmatig Java te updaten. Daar zal wellicht binnenkort verandering inkomen.
Tags: , ,

2 Responses to Mac malware Flashback installeert zich zonder wachtwoord

  1. Pingback: Apple update Java voor Lion en Snow Leopard

  2. Pingback: Beveiligingsbedrijf Symantec rekent de winst van malware Flashback uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten