Overwoog Apple een fysiek toetsenbord voor de iPhone?

Geschreven door  | 28 april 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPhone

iPhone met toetsenbordVoormalig Apple topman Tony Fadell liet in een interview met On The Verge weten dat Apple overwoog om een iPhone uit te brengen met een fysiek toetsenbord. Er bestonden drie prototypes voor de iPhone.

Eén idee was de aanwezigheid van een fysiek toetsenbord voor de iPhone. Maar Tony Fadell geloofde vanaf het begin in een virtueel toetsenbord. De mogelijkheden van zo’n toetsenbord waren veel meer dan een hardwarematig toetsenbord. Uiteindelijk besloot Apple om een toestel uit te brengen met een virtueel toetsenbord. Iets wat de concurrentie nu ook allemaal doet.

Tony Fadell wordt wel eens aanzien als de vader van de iPod. Hij bracht Apple op het idee om bij iTunes een muziekspeler te maken die de iPod werd genoemd. Jarenlang was hij verantwoordelijk voor de iPod divisie.

Hij bleeft nauw betrokken bij de ontwikkeling van de iPhone tot bij de iPhone 3GS. Tony Fadell wou nadien zijn eigen bedrijf oprichten. Iets wat hij ook deed. Nest is zijn bedrijf, een bedrijf dat een design thermostaat heeft ontwikkeld dat bediend kan worden via een smartphone.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten