Steve Jobs wilde gouden ticket in de doos van de miljoenste iMac

Geschreven door  | 27 april 2012 | Categorie: Apple nieuws

Steve JobsSteve Jobs had een leuke actie bedacht voor de miljoenste koper van de iMac. In de doos van deze iMac zou er een ‘gouden kaart’ gestopt worden. Deze kaart gaf de koper het volledige aankoopbedrag van de iMac terug.

Bovendien kreeg hij of zij nog leuke extra’s. De koper samen met zijn of haar familie zou naar Cupertino gevlogen worden. Daar werd men getrakteerd op een rondleiding doorheen het hoofdkwartier van Apple. Steve Jobs zou zelf deze rondleiding geven.

Het idee van dit ‘gouden ticket’ staat te lezen in het recent verschenen boek “Insaneley Simply: The Obsession That Drives Apple’s Succes“. Steve had het ontwerpteam al de opdracht gegeven om zo’n ‘gouden kaart’ te ontwerpen. Maar het idee ging uiteindelijk niet door.

Een wetgeving in de staat California schrijft voor dat een bedrijf alleen een wedstrijd mag uitschrijven als er geen aankoopverplichting aan vast zit. Het risico dat iemand de wedstrijd won die niet eens een iMac of een Apple fan was, was net iets te groot voor Apple.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten