Tip: Schermafbeeldingen maken op je Mac

Geschreven door  | 5 april 2012 | Categorie: Mac

SchermafbeeldingEen schermafbeelding is een afbeelding van hetgeen je ziet op het scherm. Zo’n afbeelding kan interessant zijn om uit te leggen hoe een programma werkt of om een bepaalde situatie aan anderen te laten zien.

Maar hoe maak je nu zo’n schermafbeelding? Met Mac OS X heb je aan de hand van toetscombinaties verschillende mogelijkheden om een schermafbeelding te maken. We zetten ze even op een rijtje.

Als je van het gehele scherm een schermafbeelding wilt maken dan kan je dit verwezenlijken door de Command en Shift toetsen ingedrukt te houden en op 3 te drukken. Op je bureaublad zal deze schermafbeelding bewaart worden.

Indien je een gedeelte van je scherm wilt kopiëren dan kan je dit doen door de Command en Shift toetsen ingedrukt te houden en op 4 te drukken. Hierdoor wordt de cursor een kruissymbool waarmee je elk gewenst gedeelte van je beeldscherm kunt vastleggen.

Als je op de spatiebalk drukt nadat je op ‘Command+Shift+4’ hebt gedrukt dan zal het kruissymbool veranderen in een camerasymbool. Hierdoor kan je een schermafbeelding maken van een actief programma, dock, menu, enzovoort.

Zoals je merkt zal telkens de schermafbeelding worden bewaart op je bureaublad. Maar er is nog een mogelijkheid waarmee je de schermafbeelding kan bewaren in het klembord. Je kan daarna eenvoudig deze schermafbeelding ‘plakken’ in een andere programma zoals bv. Microsoft Word, Pages,…

Door de CTRL (Control) toets mee in te drukken bij het creëren van een schermafbeelding zal deze bewaart worden in het klembord en niet worden opgeslagen in een bestand.

Schermafbeelding

Schermafbeelding van het volledige scherm. CMD+SHIFT+3


Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten