Tip: Zwevend en gesplitst toetsenbord op de iPad

Geschreven door  | 9 april 2012 | Categorie: iPad

ToetsenbordknopSinds iOS 5 zijn er voor de iPad handige nieuwe functies bijgekomen. Het berichtencentrum, iMessage, Kiosk,… zijn mogelijkheden die we niet meer kunnen missen. Maar weet je ook dat het toetsenbord handige functies heeft bijgekregen?

Met de komst van iOS 5 heb je twee mogelijkheden om het toetsenbord aan te passen. Je kan het laten zweven of je kan een gesplitst toetsenbord gebruiken.

Wanneer het toetsenbord op de iPad verschijnt heb je rechtsonder een nieuwe toetsenbordknop. Als je deze een tijdje indrukt heb je de keuzemogelijkheid tussen een zwevend of een gesplitst toetsenbord. Je kan steeds terugkeren naar het oorspronkelijke toetsenbord door op de toetsenbordknop te kiezen voor “In basis”.

Toetsenbordknop

Het zwevend toetsenbord is handig wanneer je het toetsenbord hoger op het scherm wilt plaatsen. Als je op de toetsenbordknop drukt en omhoog of omlaag schuift met je vinger dan zal het toetsenbord volgen.

Zwevend toetsenbord

Het gesplitst toetsenbord is perfect geschikt wanneer je de iPad in de horizontale stand gebruikt. Doordat het toetsenbord wordt gesplitst en dichter naar de zijkanten van de iPad wordt geplaatst wordt het eenvoudiger om teksten te tikken. Desgewenst kan je het gesplitst toetsenbord ook verschuiven naar omhoog of omlaag.

Gesplitst toetsenbord

Het gesplitst toetsenbord kan je ook activeren door het toetsenbord uit elkander te trekken. Plaats je duimen op het scherm en veeg met elke duim naar de zijkant van het scherm zodat je het toetsenbord uit elkander trekt. Uiteraard werkt dit ook andersom. Je kan het toetsenbord weer door een veegbeweging samenvoegen.


Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten