Toch een dual-core A5 processor in de Apple TV 1080p?

Geschreven door  | 12 april 2012 | Categorie: Apple nieuws, Apple TV, iPad

Apple TVZoals Apple meedeelt heeft de nieuwe Apple TV een A5 processor in plaats van de A4 processor.

Deze A5 processor wordt ook gebruikt in de iPhone 4S en de iPad 2 enkel in de nieuwe Apple TV heeft Apple een kleine wijziging gedaan.

De A5 processor heeft in de Apple TV maar 1 core gekregen en op de andere apparaten is het een dual core. De vorige generatie van de Apple TV had de A4 processor. Deze was ook een single core processor.

Doordat de A5 processor bij de Apple TV maar single core is lijkt het voor de hand liggend dat deze processor 41% kleiner is. Maar Chipworks heeft de A5 processor van de nieuwe Apple TV eens onder handen genomen en kwam tot de vaststelling dat de Apple-TV gewoon een dual-core processor bevat, waarvan 1 core is uitgeschakeld.

De verklaring waarom de processor is verkleind ligt in het feit dat Apple is overgestapt van het 45nm-procedé naar het 32nm-procedé. Meer zelfs nog de kleinere A5 processor wordt nu ook al gebruikt in de goedkopere versie van de iPad 2. Een verkleining van de processor leidt tot minder energieverbruik en minder warmteontwikkeling.

Het is nog niet geweten of deze verkleining van de A5 processor ook al gebruikt wordt in de iPhone 4S. De A5X processor in de nieuwe iPad wordt nog gefabriceerd op het 45nm-procedé.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten