Apple gaat zijn eigen kaartmateriaal gebruiken in iOS 6

Geschreven door  | 11 mei 2012 | Categorie: Apple nieuws

iOS kaartenWij hadden in maart van dit jaar al via onze bronnen vernomen dat Apple zijn eigen geavanceerd kaartmateriaal gaat gebruiken in iOS 6. De informatie die wij toen hadden blijkt nu bevestigd te worden door onze Amerikaanse collega’s van 9to5Mac.

Zij hebben nu hetzelfde verhaal gehoord via hun tipgevers. Apple kocht in het verleden de bedrijven Placebase en Poly9 op. Met deze beide bedrijven in handen is Apple in het bezit van het nodige kaartmateriaal en technologie als antwoord op Google Maps en Google Earth.

Maar voor Apple was dit echter nog niet genoeg en ze zochten verder naar een bedrijf die van eenvoudige camerabeelden fotorealistische 3D kaarten kon maken. Dat bedrijf die deze technologie bezat was C3 en ook dit bedrijf werd vorig jaar overgenomen door Apple.

Met al deze technologieën in handen is Apple in staat om geavanceerd kaartmateriaal te gaan aanbieden. Verschillende patenten zoals ‘New Kind of Synchronized and Interactive Augmented Reality Display for iOS Devices’ zijn al geregistreerd.

Het vermoeden is dat Apple een zogenoemde 3D-knop gaat toevoegen aan hun eigen kaarten applicatie die niet meer gebruik zal maken van informatie van Google maar van Apple zelf. Door op deze 3D knop te tikken krijg je de gebouwen en straten in 3D te zien. De kans is groot dat iOS 6 wordt voorgesteld op 12 juni tijdens de Wereldwijde Ontwikkelaars Conferentie (WWDC 2012).
Tags: , ,

One Response to Apple gaat zijn eigen kaartmateriaal gebruiken in iOS 6

  1. Pingback: Google Maps komt met verbeteringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten