Apple heeft patent op virtuele shifttoets

Geschreven door  | 16 mei 2012 | Categorie: Apple nieuws

virtueel toetsenbord popupApple heeft een patent gekregen op een shift-toetsfunctie voor virtuele toetsenborden. Het gaat om de functie waarbij varianten van letters verschijnen wanneer je de toets ingedrukt houdt.

Apple vroeg het patent in oktober 2006 aan. Sinds 15 mei 2012 heeft Apple het patent verkregen onder het nummer: 8,179,371.

In de patenttekst wordt vermeldt dat de door gebruiker gemaakte keuze wordt ingevoerd, waarbij de niet gekozen opties inactief blijven. Het komt er dus op neer dat wanneer je bijvoorbeeld op de letter ‘e’ indrukt en eventjes blijft drukken dat er een popup verschijnt met de daarin geselecteerde letter met verschillende leestekens.

Het patent zou niet meteen een bedreiging vormen voor concurrenten zoals Android. Deze kent ook een shift functie voor de toetsen maar de popup met de opspringende keuze staat grafisch los van het virtuele scherm.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten