Apple moedigt ontwikkelaars aan om gebruik te maken van een ontwikkelaars ID

Geschreven door  | 1 mei 2012 | Categorie: Apple nieuws, Mac

GatekeeperApple stuurde de afgelopen uren een email naar ontwikkelaars om deze aan te moedigen om zich in te schrijven voor een ontwikkelaars ID. Op deze manier kunnen applicaties digitaal ondertekend worden voor het gebruik bij het nieuwste besturingssysteem Mountain Lion dat deze zomer uitkomt.

Om de Mac nog veiliger te maken heeft Apple Gatekeeper ontwikkeld. Gatekeeper zal een onderdeel worden in Mountain Lion en beschermd je om te voorkomen dat je malafide software download en installeert.

Gatekeeper zal standaard zo ingesteld zijn dat software enkel en alleen afkomstig kan zijn van de Mac App Store. Doordat alle software die daar aanwezig is gecontroleerd is door Apple kan je er zeker van zijn dat deze veilig zijn.

Maar omdat Apple de Mac App Store niet wilt verplichten hebben ontwikkelaars de mogelijkheid om hun software te laten tekenen door een unieke ontwikkelaars ID uitgegeven door Apple. Door zo’n digitale ondertekening  kan Gatekeeper verifiëren of de software wel veilig en betrouwbaar is.

Het spreekt voor zich dat voor een optimale werking van Gatekeeper het belangrijk is dat zoveel mogelijk ontwikkelaars zich inschrijven voor de ontwikkelaars ID. Ontwikkelaars die meer willen weten over Gatekeeper of deze ontwikkelaars ID kunnen terecht op de speciale pagina van Apple.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten