Apple voorziet de iCloud van propere energie

Geschreven door  | 18 mei 2012 | Categorie: Apple nieuws

GreenpeaceEen tijd geleden hield Greenpeace nog acties aan de Apple Stores met de slogan: “Clean my cloud”. Apple heeft blijkbaar goed begrepen wat Greenpeace bedoelde en belooft dat tegen het einde van 2012 het datacenter in North Carolina op 100% hernieuwbare energie zal laten werken. 

Hiervoor gaat het bedrijf nog extra zonnepanelen naast het datacentrum plaatsen. Deze moeten zo’n 20 megawatt opwekken. Apple heeft ook een verzoek ingediend voor de bouw van een 5 megawatt brandstofcentrale naast het datacenter.

Hiermee voorziet Apple het datacenter voor 60% van hun eigen opgewekte energie. De overige 40% zal aangekocht worden bij leveranciers met hernieuwbare energie.

Meer informatie kan je vinden op deze Apple pagina.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten