Apple werkt aan beveiliging voor Leopard gebruikers

Geschreven door  | 15 mei 2012 | Categorie: Apple nieuws, Mac

UpdateApple heeft het liefst dat we allemaal het laatste nieuwste besturingssysteem draaien, namelijk Lion (Mac OS X 10.7). Maar niet iedereen update zijn systeem geregeld naar het laatste nieuwste OS.

Gebruikers missen dan meestal wel de nieuwste snufjes  en updates voor het ‘verouderd’ besturingssysteem brengt Apple zo goed als niet meer uit.

Maar toch…de recente gebeurtenissen heeft Apple toch gedwongen om voorzichtiger om te springen en de gebruikers niet in de kou te zetten.

Zo bracht Apple net een hulpmiddel uit waarmee Leopard gebruikers de malware Flashback kunnen verwijderen van hun systeem. Dit hulpmiddel komt wel een maand later dan de Lion versie. Deze malware zou zo’n 600.000 Mac computers wereldwijd hebben geïnfecteerd.

Als tweede update voor Leopard gebruikers is er de Leopard Security Update 2012-003.

Deze update bevat als meest opmerkelijke beveiliging een controle van de Adobe Flash Player. Indien deze plugin verouderd is, dan zal deze worden uitgeschakeld en krijgen de gebruikers de mogelijkheid om hun huidige versie bij te werken.

Updaten kan via Software Update. Klik hiervoor op het ‘Apple Logo’ in de menubalk en kies voor ‘Software Update…’

Het verwijderprogramma van Flashback kan je hier vinden: Flashback verwijderprogramma voor Leopard
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten