Beveiligingsbedrijf Symantec rekent de winst van malware Flashback uit

Geschreven door  | 17 mei 2012 | Categorie: Mac

Apple MalwareDe malware Flashback kwam in verschillende varianten naar buiten. De meest geslaagde poging was via Java maar eerder probeerde deze malware het al om zich als Adobe Flash player te vermommen of via een vals Apple certificaat.

Naar schatting zouden zo’n 600.000 Mac computers wereldwijd geïnfecteerd zijn geweest met deze malware.

Symantec deed onlangs een analyse van de malware Flashback naar zijn winstgevendheid. De malware zou in totaal zo’n 10 miljoen advertenties hebben getoond. Niet tegenstaande hebben maar weinig mensen effectief op deze advertenties geklikt.

De malware Flashback was in staat om verschillende ‘klik-advertenties’ te tonen. Door enorm veel advertenties te tonen heb je meer kans dat je mensen kan lokken naar een bepaalde adverteerder. Deze betaalt een vergoeding wanneer iemand klikt op zijn reclame.

Symantec heeft een berekening gedaan dat de ontwikkelaars van deze malware zo’n 14.000 dollar hebben verdient in de 3 weken de malware actief was. Het probleem dat ze nu hebben is om het geld te ontvangen. Reclame-bedrijven hebben een streng beleid en wanneer ze fraude ontdekken wordt de betaling niet uitgevoerd. Gelukkig lijkt dit ook gebeurd te zijn.

Opvallend is dat de ‘klik-advertenties’ fraude enkel gebeurt is op ongeveer 10.000 Mac computers en niet het totaal van de 600.000 geïnfecteerde Mac computers. De ontwikkelaars van de malware hadden in principe in staat geweest om veel meer geld te verdienen.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten