Dan toch een kleine goedkope iPad op komst?

Geschreven door  | 11 mei 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPad

iPad MiniOnze collega’s bij iMore hebben van hun bronnen vernomen dat een kleinere iPad met een scherm ter grootte van 7 inch nog steeds op de planning staat.

Deze kleinere iPad zal samen met de nieuwe iPhone gelanceerd worden in oktober.

Door een goedkopere iPad uit te brengen laat Apple geen ruimte over voor de concurrentie die nu al met goedkope tablets uitkomen.

Het scherm zal dan weliswaar kleiner zijn, toch bevat het dezelfde resolutie als de nieuwe iPad namelijk 2048×1536. De prijs zal zo laag mogelijk gehouden worden, namelijk rond de 200 Euro. Deze lage prijs wordt vooral gerealiseerd door de kleinere iPad te voorzien van maar 8GB.

Er gaan al langer geruchten over een kleinere iPad. Oorspronkelijk had Steve Jobs gezegd dat hij geloofd dat een 10 inch scherm het minimum is om ideaal te werken. Maar zo’n uitspraken willen niet altijd zeggen dat het er nooit komt.

De iPad kent momenteel ontzettend veel educatieve software vergeleken met de concurrentie. Een goedkopere iPad kan er alleszins toe leiden dat meer en meer scholen de iPad gaan gebruiken. Zo is er een middelbare school in Blankenberge die vanaf september alle leerlingen voorziet van een iPad voor de opleidingen.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten