Gratis app ‘SMS Park’ maakt van je iPhone een echte parkeermeter

Geschreven door  | 15 mei 2012 | Categorie: iOS apps

SMS ParkCanguru, een Belgisch business- & technologiebureau, ontwikkelde een nieuw platform en gratis parkeer-app waarmee je met een eenvoudige klik op de start- en stopknop betalend kan parkeren.

Je hoeft niet meer op zoek naar een parkeermeter of sms-code, de parkeermeter zit nu letterlijk in je zak. “Betalend parkeren was nog nooit zo efficiënt en transparant,” aldus Christian Smekens, CEO van Canguru. 

‘SMS Park’ is de eerste app die actief is in alle steden (30) die SMS-parkeren invoerden in België en bevat meer dan 7000 parkeermeters. Bovendien is hij de eerste app die alle informatie weergeeft die je op een parkeermeter terugvindt.

Bij aankomst op een openbare parkeerplaats lokaliseert SMS Park je positie via GPS en selecteert automatisch de sms-code van de dichtstbijzijnde parkeermeter of biedt je automatisch de keuze bij twijfel. Het enige wat je hoeft te doen is op ‘start’ drukken, dan begint de parkeermeter te lopen. Om je parkeersessie te beëindigen, volstaat een eenvoudige klik op ‘stop’.

De app verwittigt je bovendien wanneer je vergat op ‘stop’ te drukken, en dat op een zelf te bepalen frequentie of wanneer je terug aan het rijden bent. Zo betaal je nooit meer te veel en zijn er geen ongebruikte minuten van een parkeersessie. Ook wanneer de duurtijd van je parkeersessie dreigt te verlopen, krijg je een ‘leave on time’-bericht zodat je boetes vermijdt. Met deze app hoef je dus nooit door de regen naar een parkeermeter te lopen. Met één druk op de infoknop krijg je nl. onmiddellijk alle informatie die je normaal gezien op een parkeermeter terugvindt, en dat op dezelfde manier in welke stad je ook bent.

In de beschrijving van iTunes staat dat je de app kan uittesten voor 5 sessies, nadien zal je er betaald moeten worden. Maar de ontwikkelaar laat ons weten dat de app helemaal gratis is en ook gratis zal blijven. De foutieve informatie in de beschrijving van iTunes wordt zo snel mogelijk aangepast.

Download: SMS Park (gratis)
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten