Het bewerken van tekst op de iPad zou ook anders kunnen

Geschreven door  | 4 mei 2012 | Categorie: iPad

Het typen van tekst op de iPad gaat prima. Maar bij lange teksten wordt het wijzigen van bepaalde stukken tekst wat vervelend. Je moet de cursor eerst op de juiste plek krijgen en vervolgens de tekst selecteren om eventueel te knippen en te plakken.

Dat het anders kan bewijst Daniel Hooper. Hij maakte een concept video van hoe het eventueel beter zou kunnen om tekst te bewerken op de iPad. Navigeren doorheen de tekst kan door met een vinger over het toetsenbord te slepen. Het selecteren van tekst doe je door de shift toets ingedrukt te houden terwijl je met een vinger sleept over het toetsenbord. Eenvoudig toch, niet?

Wie weet neemt Apple zijn idee ooit in een volgende iOS-update over. Daniel roept iedereen trouwens op om zijn idee aan Apple voor te leggen. Dat kan je doen door deze feedback pagina van Apple in te vullen. Daniel heeft zelf al de nodige tekst voorbereid die je bij de aanvraag kan indienen.

I just saw Daniel Hooper’s iPad keyboard demo and I want that for my iPad! (Check out the video here: http://www.youtube.com/watch?v=RGQTaHGQ04Q) Apple says the iPad is the future of the Post-PC world; if it’s going to be my primary keyboard, I want a better way to edit text!

Tapping directly on text to move the cursor works well for small portions of text, but we don’t just write short portions of text anymore! When performing lots of edits in larger documents the direct interaction metaphor falls apart for cursor control. Even short portions of text can be painful to edit when you need to move the cursor to a precise location. Would you ever want to write a document on your computer without using the arrow keys? This is the reality iPad users face because they do not have the equivalent of arrow keys. There is a better way.

Take advantage of gestures by making a drag over the keyboard UI move the cursor. Move the cursor in word increments when dragging with two fingers. And finally, let the user select text while dragging when they hold down shift.


Tags: , , ,

One Response to Het bewerken van tekst op de iPad zou ook anders kunnen

  1. Pingback: verbetering van het iPad toestenbord? - Digimind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten