Lion OS X 10.7.3 geeft FileVault wachtwoord bloot

Geschreven door  | 7 mei 2012 | Categorie: Mac

USB-StickIn de laatste van OS X Lion 10.7.3 is er een beveiligingsprobleem aanwezig. Volgens ZDnet kan men in bepaalde omstandigheden het wachtwoord van gebruikersaccount die na de update zijn aangemeld geweest uitlezen in een bestand.

Het lijkt erop dat een programmeur bij Apple een slordigheid heeft gemaakt met deze update. Deze programmeur is namelijk het debug bestandje uit de update vergeten te halen. Net dit bestandje bevat alle wachtwoorden zonder extra beveiliging.

De meeste onder ons hebben niets te vrezen. Het bestand is enkel uit te lezen wanneer je de FileVault beveiliging al gebruikte voor Lion en bij het updaten naar Lion hebt gekozen om niet naar de vernieuwde FileVault 2-encryptie te updaten.

Met andere woorden wanneer je gebruik maakt van FileVault 2 dan zijn al je gegevens perfect veilig. Maak je onder Lion nog gebruik van de oude FileVault dan moet je nog even wachten tot Apple met een update voor dit probleem komt.
Tags: ,

One Response to Lion OS X 10.7.3 geeft FileVault wachtwoord bloot

  1. Pingback: Mac OS X 10.7.4 is beschikbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten