Retina scherm voor Mac komt er zeker en vast

Geschreven door  | 11 mei 2012 | Categorie: Apple nieuws, Mac

MacBook AirApple experimenteert al enige tijd met hogere resoluties. De zogenaamde HiDPI-modus was al in ontwikkeling met de eerste beta versie van Lion.

Met de nieuwste update van Lion 10.7.4 heeft Apple van verschillende applicaties de grootte van de iconen aangepast.

Appleinsider ontdekte dat onder OS X 10.7.3 de teksteditor applicatie een icoon in 4 verschillende groottes had: 16×16, 32×32, 128×128 en 512×512. Maar onder OS X 10.7.4 is er een 5 resolutie bijgekomen namelijk: 1024×1024.

De teksteditor is trouwens niet de enige applicatie die op deze manier is aangepast. Het icoon van Automator heeft zelfs een strakker design gekregen.

Het duidt er meer en meer op dat Apple de nodige voorbereidingen aan het nemen is om binnenkort de Mac te voorzien van een Retina scherm. Eerder gingen er al geruchten rond dat Apple een nieuwe MacBook Pro zou lanceren met een schermresolutie van 2880×1800 pixels. Dat is het dubbele van de huidige MacBook Pro 15 inch die nu een resolutie heeft van 1440×900.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten