Review: Fling Controller voor de iPad

Geschreven door  | 7 mei 2012 | Categorie: iPad

Fling MobielBereikbaar.nl

Een touchscreen is echt fantastisch. Maar de ervaring leert ons wel dat een touchscreen niet altijd de ideale manier is om een game te bedienen.

MobielBereikbaar.nl was zo vriendelijk om ons te voorzien van een Fling controller voor de iPad.

De Fling controller is een handige joystick die voorzien is van zuignappen zodat je deze eenvoudig kan vastzetten op de iPad.

We gingen de test eens aan of gamen met zo’n Fling controller wel effectief beter is of niet.

Eerst en vooral moeten we op zoek naar games voor de Fling controller. Games die een zogenaamde on-screen joystick hebben komen allemaal in aanmerking voor het gebruik van de Fling controller. De joystick is spiraalvormig en is voorzien van een transparante kleur. Je kleeft de controller ter hoogte van de plek waar de bediening op het scherm zit. Door de transparante afwerking van de controller blijf je het scherm goed zien zodat je niets van het spel moet missen.

Fling-Verpakking

We hebben de Fling controller onderworpen aan verschillende games en we moeten bekennen dat het spelen van bepaalde games met de Fling controller nog nooit zo leuk was. Zeker met shooter-games was het gebruik van de Fling een verademing.

De Fling controller is zodanig ontworpen dat deze altijd terug naar het centrum gaat, net zoals je van een joystick zou verwachten. De Fling maakt contact met de iPad door middel van een zacht geleidend materiaal. Onze iPad was niet voorzien van een beschermfolie en na uitgebreid testen kunnen we zeggen dat de Fling controller geen krassen aanbrengt.

Fling in actie

De Fling Contoller voor de iPad die MobielBereikbaar.nl in zijn aanbod heeft is voorzien van een luxe beschermhoesje zodat je de Fling overal gemakkelijk kunt meenemen. De prijs van deze Fling controller bedraagt 24,95 Euro inclusief verzendingskosten.

iPhone en iPod Touch gebruikers die ook interesse hebben in een Fling Controller kunnen ook terecht bij MobielBereikbaar.nl. De firma die de Fling Controller ontwikkelt namelijk Ten One Design heeft een mini versie uitgebracht voor de iPhone en iPod Touch. MobielBereikbaar.nl heeft deze mini Fling controller ook in hun aanbod. Het pakket bestaat uit 2 mini Fling Controllers en een luxe opbergzakje. De prijs bedraagt 27,95 Euro inclusief verzendingskosten.

Fling opbergzakje

Tal van games werken goed met de Fling controller. Spijtig genoeg delen niet alle ontwikkelaars dit mee in de beschrijving van het spel. Je mag er vanuit gaan dat wanneer een game gebruikmaakt van een on-screen joystick dat het goed zal werken met de Fling Controller. Wij hebben met de volgende games veel plezier gehad met de Fling controller:

Minotaur Rescue – Llamasoft

Brothers In Arms® 2: Global Front Free+ – Gameloft

Grand Theft Auto: Chinatown Wars HD – Rockstar Games

Aqua Moto Racing 2 – Resolution Interactive AB

Age of Zombies™ – Halfbrick Studios

Max Adventure Free – Imangi Studios, LLC

N.O.V.A. 2 – Near Orbit Vanguard Alliance HD – Gameloft

Aralon: Sword and Shadow HD – Crescent Moon Games

Dungeon Hunter 3 – Gameloft

Spider-Man: Total Mayhem HD – Gameloft

Zombie Infection HD – Gameloft

Ultimate Mortal Kombat 3 for iPad – Electronic Arts

RIDGE RACER ACCELERATED HD – Namco Networks America Inc. Games

Bug Heroes – Foursaken Media

Star Battalion HD – Gameloft

Meer informatie over de Fling Controller kan je vinden bij MobielBereikbaar.nl
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten