Safari 5.1.7 staat op je te wachten

Geschreven door  | 10 mei 2012 | Categorie: Mac

UpdateMet de onlangs uitgebrachte update van Lion (Mac OS X 10.7.4) heeft Apple Safari een update gegeven naar versie nummer 5.1.6. Lang heeft deze versie van Safari niet standgehouden. Want meteen nadat je Lion hebt bijgewerkt staat er alweer een nieuwe versie van Safari te wachten.

Safari 5.1.7 bevat als meest opmerkelijke beveiliging een controle van de Adobe Flash Player. Indien deze plugin verouderd is, dan zal Safari deze uitschakelen en krijgen de gebruikers de mogelijkheid om hun huidige versie bij te werken.

Hackers ontdekken geregeld lekken in Adobe Flash Player. Onlangs werd er nog een lek ontdekt die op dit moment door hackers misbruikt wordt. Apple wilt zich hoogstwaarschijnlijk geen tweede keer laten vangen dat door oude versies er een groot beveilingssprobleem optreedt. De malware Flashback kende zijn succes door een verouderde Java-systeem. Door deze controle worden verouderde Flash players uitgeschakeld, zodat eventuele beveiligingslekken niet kunnen worden uitgebuit.

Apple deelt ons de volgende verbeteringen mee:

Safari 5.1.7 bevat verbeteringen op het gebied van prestaties, stabiliteit, compatibiliteit en beveiliging, waaronder:

  • De browser reageert beter wanneer de computer nog maar weinig geheugen heeft
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat webpagina’s niet meer reageerden na een knijpbeweging om in- of uit te zoomen
  • Er is een probleem verholpen dat van invloed kan zijn op websites die formulieren gebruiken om de identiteit van gebruikers te controleren
  • Versies van Adobe Flash Player die niet de meest recente beveiligingsupdates bevatten, worden uitgeschakeld en gebruikers krijgen de mogelijkheid om de huidige versie te downloaden van de website van Adobe. Raadpleeg voor meer informatie: http://support.apple.com/kb/HT5271?viewlocale=nl_NL.

Ga voor gedetailleerde informatie over de beveiligingsaspecten van deze update naar deze webpagina: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=nl_NL

Safari 5.1.7 is beschikbaar voor Lion, Snow Leopard en Windows gebruikers. Lion gebruikers moeten wel eerst Mac OS X 10.7.4 installeren.

Updaten kan via Software Update. Klik hiervoor op het ‘Apple Logo’ in de menubalk en kies voor ‘Software Update…’
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten