Apple behoudt exclusive deal met Liquidmetal

Geschreven door  | 20 juni 2012 | Categorie: Apple nieuws

LiquidmetalSinds augustus 2010 heeft Apple een licentie op de metaallegeringen van Liquidmetal Technologie.

Apple verkreeg hiermee het exclusieve recht om het materiaal te gebruiken in commerciële producten. Maar sinds 5 februari van dit jaar liep deze samenwerking ten einde.

Toch is Apple nog steeds van mening dat deze metaallegeringen nog steeds van pas kunnen komen en verlengde ze de deal met Liquidmetal tot en met 5 februari 2014.

Momenteel gebruikt Apple de Liquidmetal technologie voor de SIM-kaart Tool waarmee je de SIM-kaart uit de iPhone kan halen. Het lijkt misschien een vreemde toepassing maar de uitvinder van Liquidmetal zelf zegt dat Apple misschien nog jaren nodig heeft vooraleer ze het product op grote schaal kunnen toepassen in een nieuw product.

Dr. Atakan Peker was één van de ontwikkelaars van Liquidmetal aan het Technologisch Instituut van California. Eerder vertelde hij al dat het materiaal nog niet geperfectioneerd was toen Apple er in 2010 een exclusieve licentie voor kocht. Apple zou volgens hem nog zo’n 300 tot 500 miljoen dollar moeten investeren vooraleer er Liquidmetal-onderdelen op grote schaal kan worden geproduceerd. Om het proces te verfijnen vermoedt hij dat Apple nog zo’n 3 tot 5 jaar tijd nodig heeft.

Liquidmetal maakt het mogelijk om zeer lichte materialen te ontwerpen die toch oersterk zijn.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten