De iPhone is vijf jaar oud!

Geschreven door  | 29 juni 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPhone

Steve Jobs iPhoneSteve Jobs introduceerde de iPhone in januari 2007 op de MacWorld in San Francisco.

Het duurde nog echter 6 maand vooraleer het toestel te koop was. Maar op 29 juni 2007 was het zover.

De iPhone was te koop in een 4GB en 8Gb versie. Voor vele was er wel een teleurstelling. De iPhone was enkel verkrijgbaar in de Verenigde Staten. 9 November breidde Apple hun territorium verder uit en kreeg Engeland en Duitsland de iPhone in hun winkelrekken. Iets later mocht Frankrijk de iPhone ook ontvangen.

Voor ons Belgen en Nederlanders was het wachten tot de tweede generatie van de iPhone. Deze iPhone 3G was in België en Nederland te koop op 11 juli 2008. Mobistar zorgde voor een speciale nachtverkoop in Brussel met de nodige persaandacht erbij.

Sindsdien is de iPhone in het dagelijks leven niet meer weg te denken. De iPhone is één van de populairste smartphones en heeft gans de wereld veroverd. Bij elke lancering van een nieuw model staan mensen in lange rijen aan te schuiven om mee als eerste het toestel in bezit te hebben.

De iPhone heeft de mobiele markt compleet door elkander geschud en zet nu de standaard voor alle andere telefoonfabrikanten. Nokia heeft de boot van smartphones compleet gemist en heeft sinds de komst van de iPhone moeite om te overleven.

TomTom zag hun verkoop van navigatietoestellen verminderen waardoor het zich genoodzaakt voelde om hun populaire navigatieprogramma als een iPhone app uit te brengen.

Door de iPhone is het gedrag van de mens veranderd. Het toestel gaat overal mee en wordt overal gebruikt. Twitteren, Facebooken, Skypen,…zijn zaken die veel toegankelijker zijn geworden door de komst van de iPhone.

De spelletjesindustrie kent een nieuwe groei dankzij de apps die mogelijk zijn voor de iPhone en uitgevers zorgen ervoor dat hun krant of tijdschrift ook de nodige aandacht krijgt op dit platform.

De concurrentie maakt hun smartphone met praktisch hetzelfde uiterlijk en veel van de functies worden klakkeloos gekopieerd in de hoop om wat te kunnen meegenieten van het succes van de iPhone.

Apple zou al zo’n 250 miljoen iPhones hebben verkocht. Dankzij de iPhone is het bedrijf terug financieel gezond.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten