Films huren via de Apple TV met Nederlandse ondertiteling

Geschreven door  | 18 juni 2012 | Categorie: Apple TV

Apple TVSinds 27 september 2011 kwam plots de iTunes Movie Store naar België en Nederland. Vanaf toen kunnen we HD films huren via de Apple TV. Wat later verschenen de eerste films met Nederlandse ondertitels. Maar hoe zit het nu met het aanbod de dag van vandaag?

Laten we eerlijk zijn. Het aanbod van films met Nederlandse ondertiteling is nog steeds bedroevend. We zien gelukkig wel dat de nieuwere films meestal wel voorzien worden van ondertitels. Maar spijtig genoeg niet allemaal.

De misdaadfilm ‘Trespass‘ moet het helaas stellen zonder Nederlandse ondertitels. Drama film ‘The Descendants‘ moet het dan stellen met enkel Franse ondertitels. Er is dus nog heus wat werk aan de winkel voor Apple.

Gelukkig zijn films zoals Contagion, The Help, Transit, 1911 Revolution, Colombiana,… wel voorzien van de correcte ondertitels.

Het huren van een film via de Apple TV is meestal goedkoper dan onze traditionele digitale leveranciers zoals Telenet en Belgacom. De film War Horse is bij Telenet verkrijgbaar voor 5,95 Euro in HD kwaliteit. Op de Apple TV kan je deze huren voor de prijs van 4,99 Euro. Bovendien is de kwaliteit van de Apple TV hoger. Wanneer je beschikt over de laatste nieuwe Apple TV met 1080p ondersteuning dan zal je deze film ook verkrijgen in die resolutie. Huren via de Apple TV is dus meestal voordeliger.

Maar hoe controleer je nu of de film Nederlandse ondertiteling ondersteunt of niet? Apple heeft deze informatie naar onze mening wat verstopt.

Wanneer je op de Apple TV je film naar keuze hebt gevonden dan selecteer je deze door met de selectieknop te klikken op de film. Je verkrijgt nu wat meer informatie over deze film. Zoals je zal merken zal je nog steeds niets terugvinden over de ondertiteling. Als je nu op omhoog klikt op je Apple remote dan krijg je nog extra informatie over de film. Door nogmaals op omhoog te klikken verkrijg je informatie over de audio en ondertiteling. Hier kan je controleren of de film beschikbaar is met Nederlandse ondertiteling.

Een omslachtige methode maar wel een noodzaak als je niet geconfronteerd wilt worden met het feit dat er geen ondertitels zijn voor de film die je net gehuurd hebt.

Nadat je de film hebt gehuurd kan het zijn dat de ondertiteling niet automatisch wordt geactiveerd. Hou hiervoor dan de selectieknop een paar seconden ingedrukt. In het nieuwe filmmenu kan je desgewenst de audio aanpassen, het hoofdstuk kiezen en de ondertiteling correct instellen.

Veel filmplezier!
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten