Geen A6 processor voor de nieuwe iPhone maar een A5 variant

Geschreven door  | 1 juni 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPhone

Apple A6Onze collega’s bij 9to5Mac hebben wat meer informatie over de aankomende iPhone kunnen vinden.

Eerder wisten ze ons al te vertellen dat het scherm een resolutie van 1136 x 640 krijgt en dat de achterkant van de iPhone volledig is vernieuwd en voorzien is van een unibody behuizing.

Maar op de één of andere manier zijn ze in handen geraakt van een beta versie van iOS 6. Hiermee hebben ze nog meer informatie over de komende iPhone kunnen afleiden. Waarschijnlijk zal de processor van de nieuwe iPhone afgeleid zijn van de nieuwe iPad waarbij het energieverbruik nog verder naar beneden is gebracht.

De Darwin-kernelversie waarop iOS 6 draait is versie 13.0.0. Lion het huidige Mac-besturingssysteem draait op Darwin-kernelversie 11.x.x net zoals iOS 5.0. Mountain Lion het Mac-besturingssysteem dat deze zomer gaat uitkomen draait op kernelversie 12.x.x.

De processor die in de nieuwe iPhone zit krijgt de benaming: S5L8950X. De huidige iPhone heeft als een processor: S5L8940X en de nieuwe iPad heeft een: S5L8945X. Maar wat nu precies het verschil betekent in de snelheid of hoeveelheid van processor-kernen is niet geweten.

Intern is de processor bij Apple gekend als de A5-***. De laatste drie cijfers zijn verwijdert zodat 9to5Mac hun bron kan beschermen.

Als grafische processor GPU zal de nieuwe iPhone voorzien zijn van een complete nieuwe chip namelijk de SGX543RC*. Ook hier is het laatste cijfer achterwege gelaten voor de bescherming van de bron. Aangezien het hier om een compleet nieuwe chip gaat zijn er verder geen gegevens van.

Het RAM-geheugen van de nieuwe iPhone zal nu eindelijk 1GB bedragen net zoals de nieuwe iPad ook aan boord heeft.

iOS 6 zou al ver gevorderd zijn. Oktober zou de maand zijn waarbij iOS 6 voor iedereen beschikbaar moet zijn. Eén van de belangrijkste vernieuwingen in iOS 6 is dat Apple voortaan gebruik maakt van hun eigen kaarten applicatie. De gegevens zullen dus niet meer van Google Maps komen.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten