iOS 6 is niet zo vriendelijk voor oudere toestellen

Geschreven door  | 13 juni 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPad, iPhone, iPod

iOS 6iOS 6, het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple komt deze herfst uit.

Een heleboel vernieuwingen zoals de kaarten applicaties, Facebook integratie, verbeterde telefoon app, vernieuwde iTunes Stores,… komt ter beschikking.

iOS 6 kan binnenkort geïnstalleerd worden op de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2, de nieuwe iPad en de iPod Touch van de vierde generatie.

De eerste generatie van de iPad  moet dus update aan zich voorbij laten gaan. Een opmerkelijke beslissing van Apple aangezien dit apparaat voorzien is van een nieuwere processor dan de iPhone 3GS.

Maar niet alle ondersteunde apparaten voor iOS 6 krijgen alle nieuwe functies.

Zo zal de ‘Flyover en Turn-by-Turn GPS’ mogelijkheden niet ondersteunt worden door de iPhone 4 en iPhone 3GS. Siri de persoonlijke spraakassistente komt nu ook naar de nieuwe iPad maar niet naar de iPhone 4.

FaceTime is de technologie die Apple heeft ontwikkeld om te kunnen videobellen met een iOS toestel. Er was echter één groot nadeel aan FaceTime en dat is dat Apple het gebruik van een WiFi netwerk verplicht om te kunnen videobellen.

Maar niet meer dankzij de update van iOS 6. Althans wanneer je beschikt over een iPhone 4S of de nieuwe iPad. Met deze twee toestellen laat Apple het toe om te Facetimen over een 3G netwerk. Waarom Apple deze functie niet toelaat op de iPad 2 en de iPhone 4 blijft ons een raadsel.

De iPhone 3GS kan dan wel iOS 6 installeren, veel functies zullen niet beschikbaar komen. De Offline leeslijst in Safari, VIP-lijst in mails, gedeelde foto-stream,… zullen allemaal niet beschikbaar komen voor de iPhone 3GS.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten