Mountain Lion AirPlay Mirroring functie enkel voor recente Mac’s.

Geschreven door  | 16 juni 2012 | Categorie: Apple nieuws, Mac

AirPlay MirroringAirPlay bestaat al enige tijd bij Apple. Met die technologie is het mogelijk om muziek van je iPhone, iTunes,… af te spelen op een apparaat dat AirPlay ondersteuning heeft.

Maar bij de introductie van iOS 5 heeft Apple het mogelijk gemaakt om niet alleen geluid via AirPlay door te sturen maar ook het beeld. AirPlay Mirroring is de naam die Apple hiervoor gebruikt.

Er zijn tal van audio-apparaten die AirPlay ondersteunen. Voor AirPlay Mirroring is dat echter niet het geval. De Apple TV van de 2de en 3de generatie heeft hier voorlopig als enige video-apparaat ondersteuning voor.

Je kan via de iPhone 4S, iPad 2 of nieuwe iPad het beeld van die toestellen volledig tonen op uw televisie dankzij zo’n Apple TV. Binnenkort zal de Mac dankzij Mountain Lion zijn beeld ook kunnen doorgeven via AirPlay Mirroring naar de Apple TV. Mountain Lion verkrijgt hiervoor de nodige ondersteuning. Beeld projecteren op het scherm kan zelfs gebeuren in een volledige hoge resolutie 1080p.

Maar niet alle Mac-computers krijgen hiervoor de ondersteuning en dat is het spijtige van de zaak.

De iMac, Mac Mini en MacBook Air moeten een model zijn van midden 2011 of nieuwer. De MacBook Pro krijgt de ondersteuning bij het model vanaf het begin van 2011. Al bij al zijn het toch behoorlijk zware vereisten voor AirPlay Mirroring.

Indien je een Mac-computer hebt die niet ondersteunt wordt door Apple is het misschien handig om een kijkje te nemen naar AirParrot. Dit softwarepakket is in staat om het beeld van je Mac nu al over te brengen naar de Apple TV. Je kan zelfs je bureaublad uitbreiden naar je Apple TV.

Website: AirParrot
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten