Nederlandse rechter geeft Samsung gelijk in 3G patent

Geschreven door  | 20 juni 2012 | Categorie: Apple nieuws

Apple SamsungDe patentenoorlog tussen Samsung en Apple blijft maar duren. In de strijd van de 3G patenten is er vandaag opnieuw een uitspraak gekomen.

Samsung daagde Apple voor de rechter omdat deze gebruik zou maken van vier 3G patenten zonder licentie.

Eerder besliste de rechter in Den Haag dat deze patenten niet werden geschonden in de iPhone 4S. Maar vandaag besliste de rechtbank in Den Haag dat Apple wel inbreuk maakt op één van de vier 3G patenten van Samsung in de iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 en iPad 2.

Het gaat om het patent 1188269 van Samsung. Apple maakt op dit patent inbreuk omdat hun oudere toestellen zijn voorzien van een Intel-chip. De iPhone 4S maakt echter gebruik van een Qualcomm-chip. Deze chipfabrikant heeft echter wel een licentie genomen op het 3G patent van Samsung.

Samsung reageert verheugd en zal zeker en vast een schadevergoeding vragen zo valt te lezen in hun mededeling:

Samsung verwelkomt de uitspraak van de rechtbank in Den Haag, die opnieuw bevestigt dat Apple gratis gebruik maakt van onze technologische innovaties. In overeenstemming met deze uitspraak gaan wij adequate schade vorderen die Apple en zijn producten hebben veroorzaakt. Decennia lang heeft Samsung als pionier fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van technologische innovaties voor de besturing van vooruitstrevende devices, waaronder innovaties die breed zijn overgenomen door andere fabrikanten van mobiele devices. Wij blijven doorgaan met het verdedigen van onze innovaties en het beschermen van onze intellectuele eigendomsrechten om Apple te stoppen gratis gebruik te maken van onze technologie.

De twee andere zaken over de drie overige patenten heeft Samsung verloren en zal hierdoor zo’n 800.000 Euro aan Apple moeten vergoeden voor de proceskosten.

Apple reageerde in het verleden al dat het vindt dat de 3G patenten te algemeen zijn. Met andere woorden vindt Apple dat de 3G patenten verheven zijn tot een algemene standaard waar je in principe niet meer omheen kan. 3G is ondertussen een internationale standaard.


Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten