Spraakassistent Siri komt dankzij iOS 6 naar de iPad

Geschreven door  | 4 juni 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPad

Siri op de iPadSiri is de persoonlijke spraakassistent dat nog steeds exclusief is voor de iPhone 4S. Maar 9to5Mac heeft via hun bronnen vernomen dat Siri via iOS 6 zal werken op de iPad.

De nieuwe iPad heeft al ondersteuning voor het dicteren van teksten maar Apple zou nog verder willen gaan.

De complete spraak assistent Siri zal gaan werken op de iPad.

Doordat de iPad voorzien is van een groter scherm zal de vertrouwde interface van Siri aangepast worden. Door de thuisknop enkele seconden in te drukken zal de interface van Siri met een leuke animatie vanonder verschijnen. Alle spraakopdrachten zoals we die nu kennen zullen ondersteunt worden.

Apple zou Siri al testen op de iPad 2 en de Nieuwe iPad. Maar bronnen vermoeden dat Apple Siri enkel beschikbaar gaat stellen voor de Nieuwe iPad.

Het blijft nog even afwachten of deze functie effectief zijn intrede in iOS 6 gaat maken. Op 11 juni weten we er meer over. Over Siri en de Nederlandse taalondersteuning is nog niets geweten. Eerder was al bekend dat onze taal pas op eind 2012 of in 2013 ter beschikking gaat komen voor Siri.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten