VLC krijgt ondersteuning voor de Retina MacBook Pro

Geschreven door  | 18 juni 2012 | Categorie: Mac

VLC Retina ondersteuningOntwikkelaars gaan meteen aan de slag om te zorgen dat hun Mac-applicatie ondersteuning heeft voor het Retina scherm.

De MacBook Pro is voorlopig nog het enige model dat verkrijgbaar is met een Retina scherm.

Doordat het scherm een resolutie heeft van 2880×1800 pixels ziet er alles haarscherp uit. Wanneer ontwikkelaars hun applicaties voorzien van afbeeldingen met een hogere resolutie ziet er alles nog scherper uit.

Apple kondigde op de Keynote al aan dat ze samenwerkte met grote ontwikkelaars zoals Autodesk, Adobe, Blizzard,… voor de Retina ondersteuning. Maar ook andere ontwikkelaars gaan aan de slag voor deze ondersteuning.

De bekendste mediaspeler voor de Mac, namelijk VLC heeft in een nightly build de ondersteuning voor het Retina scherm gekregen. De kijkervaring dankzij de scherpere video’s en ondertitels neemt daardoor toe.

Voorlopig brengt het VLC team de Retina ondersteuning uit in een nightly build. In feite is het een beta versie waar nog verder aan gesleuteld wordt. Er kunnen dus nog enkele problemen optreden. Wens je toch al gebruik te maken van deze versie dan kan je VLC 2.0.2 hier downloaden.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten