Apple aan het werk om in apps aankopen hack te stoppen

Geschreven door  | 16 juli 2012 | Categorie: Apple nieuws, iOS apps

In-appstore.comEr zijn tal van applicaties waar je via in-app aankopen extra’s kunt kopen. In een vechtgame zou je bijvoorbeeld extra wapens kunnen kopen.

Maar een Russische hacker heeft een eenvoudige manier gevonden om de beveiliging van deze aankopen te omzeilen waardoor je al die extra’s gratis kunt bemachtigen.

Apple laat zich echter niet zomaar kennen en werkt hard aan het blokkeren van deze hack. Het enige probleem is dat de hacker, Alexey Borodin zijn hack zodanig heeft geschreven dat er geen contact is met de servers van Apple.

Apple probeert dan om de dienst offline te krijgen en verzoekt de hosters van zijn website om deze offline te halen. Dat is gedeeltelijk gelukt omdat de hacker zijn dienst meteen verplaatst naar een andere server.

Bovendien heeft de hacker nog wat gesleuteld aan zijn hack. vanaf nu kan je de hack enkel uitvoeren wanneer je bent uitgelogd met je iTunes account. De hacker wilt op deze manier aantonen dat het iTunes wachtwoord alleszins niet mee wordt verzonden naar zijn server.

Het kat en muis spel tussen de hacker en Apple zal nog even duren.

Wij raden echter iedereen aan om deze hack zelf niet uit te voeren. Het is nog onduidelijk welke informatie van jouw toestel naar de server van de hacker gaan en of deze kwade bijbedoelingen hiermee heeft.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten