Derde kwartaalcijfers zijn bekend: nieuw record voor iPad

Geschreven door  | 24 juli 2012 | Categorie: Apple nieuws

Apple CashApple heeft de financiële cijfers over het derde kwartaal bekend gemaakt. Dit kwartaal begon in mei en eindigde op 31 juni.

Ook deze keer kan Apple met trots deze cijfers neerleggen. Nog steeds is er een duidelijke groei in de cijfers te bemerken. Het bedrijf kende een kwartaalomzet van 35 miljard dollar en een nettowinst van 8,8 miljard dollar. Als we deze cijfers vergelijken met hetzelfde kwartaal van vorig jaar dan kende Apple toen een omzet van 28,6 miljard dollar en 7,4 miljard dollar als nettowinst.

In het afgelopen kwartaal verkocht Apple 26 miljoen iPhones, dat is 28 procent meer dan vorig jaar. Ook de Mac-computers blijven populair. Apple verkocht er 4 miljoen van ofwel een stijging van 2 procent. De iPods blijven een dalende trend houden. Deze keer verkocht Apple er nog 6,8 miljoen exemplaren van. Weliswaar is dat een daling van 10 procent.

Maar de iPad kent zijn sterkste kwartaal ooit. Er werden 17 miljoen iPads verkocht. Vergeleken met vorig jaar is dit bijna een verdubbeling.

De iPhone kan best een mooi resultaat neerzetten en kent zelfs nog een stijging als we de cijfers vergeleken met vorig jaar. Maar wanneer we deze vergeleken met het eerste en tweede kwartaal van dit jaar dan is er een forse daling in de verkoop waar te nemen. In het eerste kwartaal werden er 37 miljoen iPhones verkocht, het tweede kwartaal was dat nog 35,1 miljoen. Het ziet er dus naar uit dat veel mensen wachten met de aankoop van de iPhone tot het nieuwe model verkrijgbaar is.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten