Dunner scherm bij nieuwe generatie iPhone

Geschreven door  | 17 juli 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPhone

iPhone 5Er gaan al langer geruchten over het feit dat de nieuwe iPhone een groter scherm krijgt. Maar zo’n groter scherm zou uiteraard leiden tot een groter gewicht.

Maar dat hoeft niet altijd waar te zijn. Het traditionele scherm van de iPhone bestaat uit een 3 lagen, namelijk: LCD, een capacitieve laag waarin de aanraak sensoren in zitten verwerkt en dan een glas-laag om alles te beschermen.

De nieuwe iPhone zou gebruik maken van in-cell technologie volgens de Wall Street Journal. Bij zo’n technologie zijn de aanraakgevoelige sensoren verwerkt in het LCD-laag. Op die manier kan het scherm veel dunner worden uitgevoerd en zal het gewicht niet toenemen. Sharp en Japan Display zouden al volop bezig zijn met de massaproductie van dergelijke schermen voor Apple.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten