EPEAT verwelkomt opnieuw Apple

Geschreven door  | 14 juli 2012 | Categorie: Apple nieuws

Epeat checkApple besloot vorige week om zijn producten niet langer te laten onderwerpen aan één van de belangrijkste milieucertificaten namelijk de Electronic Product Environmental Asessment Tool kortweg EPEAT.

Maar Bob Mansfield, Senior Vice President of Hardware Engineering heeft via een open brief laten weten dat dit een foute beslissing was. Alle geschikte Apple apparaten zullen gekeurd worden onder het EPEAT milieucertificaat.

Apple liet weten dat ze terug op deze beslissing komen omdat veel trouwen klanten van hen teleurgesteld waren in deze beslissing. Bovendien hebben enkele bedrijven en overheidsinstanties een beleid dat enkel apparatuur met het EPEAT-label aangeschaft mag worden. De overheid in San Francisco liet al weten dat zij zo’n certificaat vereisen. Apple zou dus met deze beslissing tal van klanten gaan verliezen.

Bob Mansfield laat in zijn brief weten dat Apple altijd veel waarde hecht aan de bescherming van het milieu en dat hun volledig aanbod voldoet aan de strenge Energy Star 5.2 certificaat dat het energieverbruik van apparaten onderwerpt.

Hij hoopt dat Apple en EPEAT samen kunnen werken om hun tests te vernieuwen zodat er in de toekomst met meer zaken rekening wordt gehouden. Zoals het gebruik van geen gifstoffen, PVC’s,…

Wat Apple waarschijnlijk het meeste dwarszit aan de EPEAT-test is het feit dat deze organisatie kijkt hoe je een product opnieuw uit elkander kan halen. De organisatie vindt het belangrijk dat de batterij en andere onderdelen eenvoudig bereikt kunnen worden. Apple daarentegen heeft een drang om hun producten zo dun mogelijk te maken zonder teveel schroefjes en extra openingen. Hierdoor zitten veel onderdelen vastgelijmd waardoor het bijzonder moeilijk is om deze te vervangen.

Hoe dan ook Apple heeft het gespreksonderwerp van milieucertificaten op tafel gegooid. In tijden van het post-pc tijdperk is dat wel heel belangrijk. Vandaag de dag worden er meer en meer smartphones en tablets verkocht. Apple’s iPhone en de iPad domineren die markt maar het EPEAT-certificaat houdt helemaal geen rekening met deze apparaten.




Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten