Geen 3G FaceTime op iPhone 4 op vraag van operatoren

Geschreven door  | 31 juli 2012 | Categorie: Apple nieuws

FaceTimeFaceTime is de technologie die Apple heeft ontwikkeld om te kunnen videobellen met een iOS toestel.

Apple heeft ook een applicatie uitgebracht dat FaceTime beschikbaar maakt voor de Mac. Deze is standaard geïntegreerd in Mountain Lion.

Momenteel is er echter nog één groot nadeel aan FaceTime. Je hebt immers een Wi-Fi verbinding nodig om te kunnen videobellen. Maar daar komt binnenkort verandering in. Althans voor iPhone 4S gebruikers en uiteraard ook voor de nieuwe iPhone die binnenkort wordt uitgebracht.

Dankzij iOS 6 dat deze herfst gelanceerd wordt zal FaceTime eindelijk ondersteuning krijgen voor 3G-netwerken. Maar iPhone 4 gebruikers zullen deze functie moeten missen.

De vraag is uiteraard waarom? iPhone 4 gebruikers kunnen nu al met tal van andere programma’s wel videobellen over een 3G netwerk. Skype is hiervan het beste voorbeeld. Waarom blokkeert dan Apple deze functie? Het antwoord kregen we van de telecom-sector zelf.

Sommige operatoren zijn vragende partij voor deze blokkering. Zij vrezen echter dat door het gebruiksgemak van FaceTime dat standaard aanwezig is in alle iOS apparaten en zelfs op de Mac dat het dataverbruik op hun netwerken nogmaals explosief gaat toenemen. Zo’n toename zal het netwerk bij verschillende operatoren niet aankunnen. Daardoor zijn de meeste volop hun datacapaciteit aan het uitbreiden. Deze uitbreiding gaat echter langzamer dan het verbruik dat steeds meer toeneemt.

Sommige operatoren dat voorheen ongelimiteerde data-abonnementen aanboden zien zich nu al genoodzaakt om limieten en zelfs beperkingen in snelheid toe te passen om toch maar voor iedereen bandbreedte over te houden.

Doordat men de iPhone 4 blokkeert om gebruik te maken van FaceTime over 3G schakelt men al miljoenen toestellen uit dat eventueel deze extra data hiervoor zou gebruiken. Maar Apple gaat nog een stap verder om de operatoren tegemoet te komen. Elke operator zou zelf kunnen kiezen of FaceTime over 3G met de iPhone 4S, de nieuwe iPad en de toekomstige iPhone 5 gaat werken op hun netwerk of niet. Operatoren kunnen deze functie eventueel uitschakelen of hiervoor een extra abonnement voor aanvragen.
Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten