Google verveeld met spammend Android botnet

Geschreven door  | 5 juli 2012 | Categorie: Apple nieuws

Android MalwareEen veelgehoord minpuntje over de App Store is het feit dat alles gecontroleerd wordt door Apple.

Apple bepaald wat wel en niet kan in de App Store. Wanneer je een app ontwikkelt zal deze eerst door het strenge goedkeuringsproces van Apple moeten gaan vooraleer de gebruikers je app te zien krijgen.

Apple vindt dit proces nodig om hun gebruikers te beschermen tegen apps die niet werken. Bovendien kunnen ze op deze manier de veiligheid beter controleren. Tot op heden slaagt Apple erin om deze belofte waar te maken.

Dat het ook anders kan bewijst Google met hun Android besturingssysteem. Met Android ben je niet verplicht om apps te downloaden via de Android Marketplace. Via allerlei manieren ben je in staat om apps te installeren.

Maar dit open beleid van Google is niet een succesverhaal. Juniper Global Threat Center had eind vorig jaar een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat malware op Android met zo’n 472% gestegen is in de voorbije 4 maanden.

En nu heeft een onderzoeker van Microsoft een botnet ontdekt dat spam rondstuurt via Android-smartphones. Dat malware een probleem is bij Android was al langer bekend maar het is de eerste keer dat er een Android-botnet wordt ontdekt.

De onderzoeker bij Microsoft Terry Zink vermoedt dat enkele gebruikers bepaalde apps illegaal op hun toestel hebben geplaatst zonder ervoor te betalen. Deze illegale apps zouden besmet zijn met kwaadaardige code.

Malware-applicaties kunnen toetsaanslagen, scherminformatie, login-gegevens,… verkrijgen. Het is een techniek die al jaren wordt toegepast op computers. Het blijkt nu echter dat computercriminelen de overstap naar Android smartphones hebben gemaakt.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten