GSM operatoren gaan de aanval in tegen iMessage met Joyn

Geschreven door  | 14 juli 2012 | Categorie: Apple nieuws, iOS apps

JoynTelecomoperatoren zijn totaal niet meer blij met de inkomsten van het SMS-verkeer. Jarenlang zorgde deze tekstberichten voor een groot deel van hun omzet.

Maar door applicaties die SMS-berichten over het internet mogelijk maken zien de operatoren hun omzet dalen. Apps zoals Whatsapp en iMessage dat standaard is ingebouwd in de iPhone zijn razend populair. Niet enkel kan je tekstberichten doorsturen maar ook foto’s, video’s en geluidsfragmenten. Het is een stuk voordeliger dan het MMS-tarief dat de operatoren aanbieden.

Maar de operatoren zitten uiteraard niet stil. Samen hebben ze de handen uit de mouwen gestoken en een alternatief ontwikkeld. Joyn is de berichtendienst die binnenkort verschillende operatoren gaan aanbieden.

Joyn zal standaard aanwezig zijn in Windows Phone 8. De operatoren zijn nog in gesprek om de dienst ook standaard bij enkele Android toestellen te krijgen. Joyn zal later ook in de App Store verschijnen maar voor het gebruik ervan moet je operator deze dienst wel ondersteunen.

Het grote voordeel dat Joyn onderscheidt van iMessage is dat wanneer je iets verstuurt het niet van je databundel af gaat. Voorlopig lijkt dat ook het enige voordeel dat Joyn te bieden heeft ten opzichte van iMessage. Bovendien zal je afhankelijk van de operator moeten gaan betalen voor deze berichtendienst.

Bij iMessage hoef je je geen zorgen te maken of iemand wel of niet via iMessage te bereiken is. Wie geen iMessage kan ontvangen ontvangt het bericht via SMS of MMS. Dit gebeurt volledig automatisch. Joyn, de berichtendienst van de operatoren zou op een soortgelijke manier werken.

Afhankelijk van je operator zal Joyn vanaf oktober 2012 beschikbaar zijn. Operator T-Mobile in Duitsland heeft al laten weten dat deze dienst gratis zal zijn tot en met 1 april 2013. Daarna zal men de prijs hanteren van een gewone SMS per bericht indien men geen data-abonnement heeft. Wat de prijs zal zijn voor mensen met een data-abonnement laat de operator nog niet weten.

Mobistar voert nog gesprekken met de overkoepelende organisatie van de GSM-operatoren om deze dienst aan te bieden. Operator BASE onderzoekt of Joyn wel degelijk een meerwaarde kan bieden vooraleer het effectief in hun aanbod te plaatsen. Proximus heeft voorlopig geen plannen om de dienst aan te bieden.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Typ uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. Maak vervolgens een keuze of u deze wekelijks en/of dagelijks wilt ontvangen.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten