Maakt nieuwe iPhone gebruik van nano SIM-kaart?

Geschreven door  | 18 juli 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPhone

Nano-simIn de zoektocht om apparaten steeds kleiner te maken moest deze keer de SIM-kaart nogmaals worden verkleind.

Apple diende bij het Europese Telecommunicatie Standaardeninstituut (ETSI) een zelf ontworpen nano-simkaart in. Deze werd door het ETSI uitgeroepen tot een Europese nieuwe standaard van de sim-kaarten.

De Financial Times vermoed dan ook dat Apple al met hun nieuwe iPhone gebruik gaat maken van deze kleinere sim-kaart. In afwachting hiervan zijn de Europese telecomoperatoren al voluit nieuwe nano-simkaarten aan het hamsteren.

Op deze manier willen de telecomoperatoren een herhaling van 2010 voorkomen. Apple kwam toen met de iPhone 4 uit dat een micro-simkaart vereisten. Voor veel gebruikers was het een eerste kennismaking met deze kleinere simkaart maar opmerkelijker was het feit dat verschillende operatoren onvoldoende voorraad hadden. Hierdoor moesten iPhone gebruikers soms wachten op hun micro-simkaart.

De kaarten die nu door de operatoren worden ingekocht kan door de gebruiker zelf verkleind worden in één van de drie groottes. Zo ‘drukt’ men het gewenste formaat van de sim-kaart zelf uit.
Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Typ uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. Maak vervolgens een keuze of u deze wekelijks en/of dagelijks wilt ontvangen.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten