MobileMe is gesloten

Geschreven door  | 2 juli 2012 | Categorie: Apple nieuws, iCloud

MobileMe is gesloten“MobileMe is gesloten”, dat is de melding die je te zien krijgt wanneer je naar de website van MobileMe gaat. Apple liet al sinds juni vorig jaar weten te gaan stoppen met deze dienst aangezien de meeste taken van MobileMe zijn overgenomen door de iCloud.

De App’s voor MobileMe zoals iDisk en de Galerie zijn verdwenen uit de App Store. MobileMe gebruikers die nog steeds niet zijn overgeschakeld naar de iCloud krijgen nog steeds de mogelijkheid om dit te doen. Apple geeft MobileMe gebruikers nog enige tijd om hun data zoals documenten en foto’s te downloaden van hun MobileMe service.

MobileMe werd in 2008 gelanceerd als betalende dienst. Steve Jobs kondigde in 2011 het einde van MobileMe aan en introduceerde de iCloud als een gratis alternatief.

Toch heeft de iCloud nog niet alle diensten van MobileMe overgenomen. Zo is er nog geen oplossing om je eigen documenten online te zetten zoals met iDisk mogelijk was. Verder bevat de iCloud nog geen galerie om je foto’s te delen. Maar daar zal binnenkort verandering inkomen met de nieuwe iPhoto versie.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten