Russische hacker laat opnieuw van zich horen via de Mac App Store

Geschreven door  | 21 juli 2012 | Categorie: Apple nieuws, Mac

Mac App Store hackDe hacker Alexey Borodin raakte eerder al wereldwijd bekend door zijn ontwikkelde hack voor in-app aankopen via de App Store voor iOS toestellen.

Apple laat zich echter niet zomaar kennen en werkt hard aan het blokkeren van deze hack. Het enige probleem is dat de hacker zijn hack zodanig heeft geschreven dat er geen contact is met de servers van Apple. Hierdoor is het blokkeren van de hack geen eenvoudige taak. Apple raadt de ontwikkelaars via een email aan om gebruik te maken van een verificatie-methode.

Maar de hacker laat opnieuw van zich horen. Zijn hack heeft hij lichtjes aangepast zodat deze ook werkt op de Mac App Store. Het zat er eigenlijk al aan te komen toen hij twee dagen geleden op zijn site ‘Something new is coming…’ plaatste met een dialoogbox van het OS X besturingssysteem. Maar nu is het werkelijkheid.

Aan de hand van 4 eenvoudige stappen ben je in staat om ‘valse’ aankopen te verrichten op de Mac App Store. De techniek en werkwijze is zo goed als hetzelfde als op iOS. Het is nog niet geweten hoe Apple op deze hack gaat reageren. Een software-update voor OS X zal waarschijnlijk het probleem aanpakken.

Volgens de hacker zelf beweert dat er op 18 juli al zo’n 8460017 transacties via zijn hack zijn gebeurd.
Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten