Strenge systeemeisen voor Mountain Lion

Geschreven door  | 12 juli 2012 | Categorie: Apple nieuws, Mac

Mountain LionNu de Golden Master van Mountain Lion in handen ligt van ontwikkelaars duurt het nog maar even vooraleer deze officieel te koop zal zijn.

Maar niet echter iedere Mac-gebruiker zal de overstap kunnen maken.

Mountain Lion legt de lat voor de Mac een heel stuk hoger.

Om alles wat duidelijker te maken heeft Apple een lijst gemaakt waarin je kan zien of jouw Mac Mountain Lion aankan of niet.

De volgende Mac-computers zullen in staat zijn om Mountain Lion te draaien:

iMac (vanaf midden 2007)
MacBook (het witte model – vanaf begin 2009)
MacBook (aluminium model – eind 2008)
MacBook Pro (vanaf 2007)
Xserve (vanaf begin 2009)
MacBook Air (vanaf eind 2008)
Mac Mini (vanaf begin 2009)
Mac Pro (vanaf begin 2008)

Overigens wilt dit niet zeggen dat wanneer je Mac-computer Mountain Lion aankan dat je alle functies krijgt. Bij Lion verkregen sommige Mac-computers geen ondersteuning voor ‘AirDrop’. Een functie waarbij je heel eenvoudig bestanden kan uitwisselen tussen verschillende Mac-computers.

Zo zal de functie ‘AirPlay Mirroring’ waarbij je het beeld van de Mac kan doorzenden naar een Apple TV voor veel Mac-computers niet beschikbaar zijn. De iMac, Mac Mini en MacBook Air moeten een model zijn van midden 2011 of nieuwer voor deze nieuw functie. De MacBook Pro krijgt de ondersteuning bij het model vanaf het begin van 2011. Al bij al zijn het toch behoorlijk zware vereisten voor AirPlay Mirroring.

Wil je bekijken hoe oud jouw Mac is en of je in aanmerking komt voor de upgrade naar Mountain Lion of niet dan kan je dat doen door naar het Apple menu te gaan en te klikken op ‘Over deze Mac’. Vervolgens klik je op ‘Meer info…’


Tags: ,

2 Responses to Strenge systeemeisen voor Mountain Lion

  1. Jamesfrombelgium 16 juli 2012 at 00:26

    mijn Imac is van midden 2011 dus het kan er nog door.

  2. gertjan 27 juli 2012 at 10:36

    heb echter wel een vraagje, ik heb nu een versie draaien waar bij ik me af vraag of dit een golden master is of een app store versie aangezien het build nummer en md check het zelfde zijn als de gm? 

    hoe kun je zien of je een gm hebt of een relase versie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten