Systeemprestaties van 13 inch Retina MacBook Pro duiken op

Geschreven door  | 11 juli 2012 | Categorie: Mac

MacBook ProGeekbench is een prestatietester die het geheugen, de processor, de videokaart,… aan verschillende tests onderwerpt.

Nadien berekent het programma een benchmarkscore van je systeem. Via Geekbench kan je deze resultaten opslaan in een online Result Browser. Blijkbaar heeft daar iemand op 29 juni de resultaten van een MacBook Pro 10,2 model op gepubliceerd.

De nieuwe MacBook Pro met 15 inch scherm zonder Retina scherm draagt als modelnummer ‘MacBookPro9,1’. Het Retina model heeft als benaming ‘MacBookPro10,1’.

Het vermoeden dat deze benchmark afkomstig is van een 13 inch MacBook pro is dus groot. Allereerst zijn er aanwijzingen van het gebruik van dezelfde processor zoals op de duurste uitvoering van de bestaande MacBook Pro namelijk de 2,9 GHZ Intel Core i7-3520M en bovendien werd er gebruik gemaakt van het Mountain Lion besturingssysteem met een speciale build nummer die meestal enkel intern bij Apple wordt gebruikt.

Opvallend is wel dat er maar 4GB werkgeheugen in deze 13 inch Retina MacBook Pro zou zitten. Je zou verwachten dat met deze specificaties Apple net zoals bij het 15 inch model 8 GB aan werkgeheugen aan dit systeem zou geven.

Het modelnaam van de Mac zou eventueel vervalst kunnen zijn naar ‘MacBookPro10,2’. Maar geruchten over een 13 inch Retina MacBook Pro doken al eerder op.

Tags: , , ,

App Store