Antwerpse pilotenschool BAFA gebruikt iPad in hun opleiding

Geschreven door  | 27 augustus 2012 | Categorie: iPad

BAFA opleidingEen piloot moet een heleboel theorie leren vooraleer hij of zij de stuurknuppel in handen mag nemen.

Als je al die boeken, kaarten, handleidingen zou wegen dan kom je toch al snel aan een gewicht van 30 kilogram.

Veel van die documenten heeft een piloot nodig tijdens de vlucht. Vandaar de bekende pilotentas. De Antwerpse pilotenschool Ben-Air Flight Academy (BAFA) vindt dat de iPad het veel eenvoudiger zou kunnen maken voor hun piloten.

Het is de eerste Belgische pilotenschool die aan de slag gaat met de iPad vanaf september. Alle piloten in opleiding krijgen zo’n iPad aangeboden. Dankzij de iPad kunnen de piloten steeds de meest up-to-date versie bijhebben van de boeken.

Ook in de praktijk gaat de iPad gebruikt worden dankzij de GPS. De route wordt hiermee gevolgd en de bijbehorende procedures zijn meteen beschikbaar. De iPad wordt dus het hulpmiddel om de piloot in opleiding te begeleiden.

Voorlopig gaan de piloten nog steeds hun bekende pilotentas met de volledige inhoud samen met de iPad meesleuren aangezien het bestuur der luchtvaart deze methode nog niet heeft goedgekeurd.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten