Apple gaat AirPlay verbeteren zodat het werkt zonder netwerk

Geschreven door  | 29 augustus 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPad, iPhone, iPod, Mac

AirPlay MirroringMet AirPlay kun je het materiaal dat aanwezig is op je iOS apparaat of een Mac-computer voorzien van Mountain Lion draadloos streamen naar een apparaat dat AirPlay ondersteunt.

Zo kan je bijvoorbeeld de muziek op je iPod Touch streamen naar een Hi-Fi installatie dat AirPlay ondersteunt. Of wat dacht je om je vakantiefoto’s gemaakt op de iPhone meteen op een Apple TV te laten zien?

Het enigste nadeel aan AirPlay is dat de apparaten op hetzelfde draadloos netwerk moeten zitten. Ben je dus bij vrienden en wil je snel even je muziek streamen naar hun Hi-Fi installatie dan moet je eerst op hun draadloos netwerk zien te komen. En niet iedereen geeft zomaar het wachtwoord van hun netwerk vrij.

Maar volgens The Telegraph zou Apple werken om AirPlay te verbeteren. AirPlay Direct zou deze hindernis van netwerken moeten omzeilen.

AirPlay Direct zou zelf een ad hoc netwerk opstarten wat ervoor zorgt dat de apparaten meteen zelf kunnen communiceren zonder dat ze op hetzelfde draadloos netwerk hoeven te zitten.

Dezelfde techniek gebruikt Apple al op hun Mac-computers met de AirDrop functie. Hiermee kunnen bestanden uitgewisseld worden tussen Mac-computers zonder dat ze gebruik maken van een draadloos netwerk.

In december 2011 was er al een gerucht dat Apple AirPlay zou verbeteren. Toen werd er echter nog gedacht dat Apple gebruik zou maken van de Bluetooth 4.0 technologie om dit te verwezenlijken. De snelheid van Bluetooth is beduidend lager dan deze van Wi-Fi Direct.

Het ziet er dus naar uit dat Apple gekozen heeft voor de Wi-Fi Direct technologie om de AirPlay functionaliteit te verbeteren.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten