Apple onderzoekt batterijprestaties onder Mountain Lion na enkele klachten

Geschreven door  | 6 augustus 2012 | Categorie: Apple nieuws, Mac

Mountain LionSommige gebruikers van een MacBook Pro en MacBook Air die onlangs zijn overgeschakeld naar Mountain Lion merken een afgenomen accuduur op.

Op het Apple forum is er een uitgebreide discussie gaande over het probleem.

De meeste gebruikers melden dat de accuduur met 1 tot zelfs 2 uur verminderd is. Wat het probleem net veroorzaakt is niet duidelijk. Sommige gebruikers konden het probleem oplossen door het resetten van de System Management Controller (SMC).

Iedereen is het erover eens dat Mountain Lion vlotter werkt dan zijn voorganger Lion. Maar sommige gebruikers hebben een hogere CPU-belasting opgemerkt in idle-time. Het hogere energieverbruik hierdoor zou de verminderde batterijprestaties kunnen verklaren. Andere gebruikers vermoeden dat de problemen worden veroorzaakt door softwarepakketten zoals Dropbox, Mail en Chrome.

Apple onderzoekt de problemen en heeft een vragenlijst gestuurd naar enkele gebruikers die klagen over de verminderde batterijprestaties. Apple vroeg aan deze gebruikers om bepaalde informatie te verzamelen die ze konden terugvinden via het programma ‘activiteitenweergave’.
Tags: , ,

2 Responses to Apple onderzoekt batterijprestaties onder Mountain Lion na enkele klachten

  1. Maarten 9 augustus 2012 at 10:30

    denk dat ik ook dit probleem heb.
    Vind het trouwens ook lastig dat je niet meer de tijd van je batterij kan zien ..

  2. Pingback: Het nieuws van de afgelopen dagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Typ uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. Maak vervolgens een keuze of u deze wekelijks en/of dagelijks wilt ontvangen.


Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten