Het nieuws van de afgelopen dagen

Geschreven door  | 14 augustus 2012 | Categorie: Apple nieuws

iPhone warm temperatuurTrouwe lezers zullen vast en zeker gemerkt hebben dat het de laatste dagen rustig was op Appleweetjes.

De reden hiervoor was dat we lekker zaten te genieten van de Mallorcaanse zon. Ondertussen zit onze vakantie op dat eiland er spijtig genoeg erop.

Nu kunnen we weer volop aan de slag en jullie voorzien van de laatste nieuwsfeitjes over Apple.

Maar de afgelopen dagen zijn er wel wat belangrijke Appleweetjes gepasseerd en die willen wij jullie zeker niet onthouden.

Wij geven een kort overzicht zodat je weer compleet op de hoogte bent van alle nieuwsfeitjes.

Apple maakte een nieuwe TV-advertentie om de nieuwe iPad nogmaals in de schijnwerpers te plaatsen. De focus van de advertentie ligt vooral op het Retina scherm van deze iPad.

Ook de rechtszaak tussen Apple en Samsung gaat gewoon verder. Rechter Lucy Koh vraagt aan beide partijen om de hoeveelheid van informatie, documenten,… te beperken. Momenteel wordt de jury overspoeld met informatie waardoor het voor hen zo goed als onmogelijk is om te bepalen welke aanklachten gegrond zijn of niet.

Apple toonde verder aan de rechter een document waarbij Samsung een beetje met rode kaken stond. In het document was te zien hoe Samsung de Galaxy S1 kon verbeteren. Alle aspecten werden vergeleken met de iPhone. Bij de meeste aspecten was de conclusie dat men telkens de iPhone moest imiteren om de Galaxy S1 te verbeteren.

Deze rechtszaak krijgt zoveel aandacht dat zelfs Conan O’Brien er de nodige aandacht aan schonk.

Ook de nieuwe iPhone kreeg de laatste dagen nieuwe geruchten. Ontwerper Don Lehman vermoedt dat Apple de achterkant van de nieuwe iPhone zodanig heeft aangepast dat de draadloze signalen veel efficiënter zullen zijn. Door de iPhone te voorzien van enkel aan de boven- en onderkant van glas zouden de draadloze signalen er eenvoudiger doorheen kunnen.

Maar uiteraard wilt iedereen weten wanneer de nieuwe iPhone verkrijgbaar is. Eerder was al bekend dat 12 september wordt aanschouwt als de datum waarop Apple de nieuwe iPhone gaat voorstellen. iMore vermoedt dan ook dat een week later de verkoop in de Verenigde Staten van start gaat. Belgen en Nederlanders zullen echter nog moeten wachten tot 5 oktober vooraleer de iPhone bij ons in de winkelrekken gaan liggen.

Het aantal gelekte onderdelen van de nieuwe iPhone blijft maar toenemen zelfs het moederbord zou zijn gelekt. Maar over de batterij was nog niet veel geweten. Aangezien de nieuwe iPhone in de lengte groter zal zijn kan er in principe ook een grotere batterij in. In de huidige iPhone 4S zit een batterij van 1430 mAh. De nieuwe iPhone zal volgens de geruchten een batterij verkrijgen van 1440 mAh. Niet echt een spectaculaire verbetering. Maar waarschijnlijk gebruikt Apple de nieuwste Gobi-chips van Qualcomm die een aanzienlijk lager batterijverbruik laten zien. Of hierdoor veel betere batterijprestaties zijn te merken valt nog af te wachten.

Ook de Mac Pro en iMac ontkomen niet aan de laatste geruchten. In Mountain Lion zijn er verwijzingen gevonden naar nog niet bestaande modellen van de iMac en de Mac Pro. In een .plist bestand van Boot Camp zijn er aanduidingen gevonden van Mac-modellen die vanaf een USB-stick een besturingssysteem kunnen opstarten. Onder die verwijzingen is er het model IM130 (IM13.x) en het model MP60 (MP6.x) terug te vinden. De huidige iMac krijgt als model nummer IM12.1 en de recente Mac Pro staat bekend als model nummer MP5.1. De vraag is nu echter of deze modellen dan nog wel gaan voorzien worden van een optische drive?

Ontwikkelaars kregen de afgelopen week ook een update van Mountain Lion in hun handen. OS X 10.8.1 is een delta update dat maar 36,4 MB groot is. Bij een delta update wordt enkel maar het nodige gedownload. Deze manier van updaten vonden we al eerder terug op de iOS apparaten sinds iOS 5. Apple vraagt de ontwikkelaars om zich te concentreren op Microsoft Exchange, Active Directory, Proxy in Safari, SMB, USB, Wi-Fi. Of deze update de batterijprestaties onder Mountain Lion oplost is nog maar de vraag.

Ook voor iOS ontwikkelaars heeft Apple gezorgd met een vierde beta update van iOS 6. Wat meteen bij vele opviel bij deze nieuwe beta versie was het ontbreken van de YouTube applicatie. Apple liet vervolgens weten dat de licentie van het gebruik van de YouTube app is verlopen en dat Google binnenkort een aparte YouTube app in de App Store beschikbaar zal maken.

Met iOS 6 verkrijgt Siri de mogelijkheid om locaties te zoeken in België maar verder is er nog spoor te ontdekken wanneer Siri Nederlands zal spreken.

In de nieuwe beta van iOS 6 is er ook op te merken dat de Kaarten applicatie sterk is verbeterd. Zo vertoont de app bij enkele Belgische steden al contouren van gebouwen. Het is nog verre van 3D maar het is een begin. Las Vegas was eerder ook enkel te bekijken via contouren en nu volledig in 3D. De kans is dus groot dat bij een volgende update enkele Belgische steden al 3D ondersteuning gaan krijgen.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten