iMessage werkt binnenkort nog beter op al je toestellen

Geschreven door  | 7 augustus 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPad, iPhone, iPod, Mac

iMessage synchroonSinds de lancering van iOS 5 is er de mogelijkheid om iMessage berichten te versturen. iMessage is de berichtenvoorziening voor alle iOS gebruikers. Dankzij Mountain Lion kunnen nu ook Mac-gebruikers iMessage berichten versturen.

Maar wanneer iemand nu een iMessage verstuurt naar een GSM-nummer van een iPhone dan zal deze enkel verschijnen op de iPhone van deze persoon. Indien deze persoon ook nog een iPad en/of een Mac heeft dan zal hij dat bericht niet op deze toestellen ontvangen. Dat komt omdat enkel een iPhone bereikt kan worden via een GSM-nummer. De iPad en de Mac kunnen enkel iMessage berichten ontvangen wanneer deze worden verstuurd naar een email-adres.

Het lijkt verwarrend en dat is het ook. Eerder schreven we al een artikel van hoe je ervoor kunt zorgen dat al je berichten synchroon blijven werken op al je toestellen. Maar Apple zorgt gelukkig binnenkort voor een betere oplossing.

Van zodra iOS 6 deze herfst beschikbaar is zal Apple niet enkel een emailadres maar ook een GSM nummer koppelen aan de daarbijbehorende Apple ID. Dus als iemand in de toekomst een bericht of FaceTime videogesprek start door middel van een GSM-nummer dan zal je het bericht of videogesprek ook op de iPad of Mac kunnen beantwoorden.

In de toekomst maakt het dus helemaal niet meer uit of je iemand een bericht stuurt via een emailadres of via een GSM-nummer. Apple zorgt ervoor dat alle Apple apparaten van de persoon die je wilt bereiken het bericht zal ontvangen.
Tags: , , ,

One Response to iMessage werkt binnenkort nog beter op al je toestellen

  1. Pingback: Apple op zoek naar deelnemers om OS X 10.8.2 grondig te testen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten