iPad zorgt voor groeiend succes van digitale kranten in Vlaanderen

Geschreven door  | 5 augustus 2012 | Categorie: iPad

Digitale krant in VlaanderenHet Centrum voor Informatie over de Media bracht enkele opmerkelijke cijfers naar buiten. Zo blijkt dat de verkoop van papieren kranten weer lichtjes is gedaald. Maar als we de cijfers van de digitale kranten erbij nemen dan is er een lichte stijging van een halve procent.

We lezen dus vaker de krant op een tablet zoals de iPad. De laatste tijd hebben uitgevers gewerkt om een mooie gebruiksvriendelijke app voor de iPad waarbij lezers eenvoudig een abonnement kunnen nemen.

De digitale verkoop van de krant “De Standaard” is het voorbije jaar met maar liefst 73 procent gestegen. Ook de digitale krant van “De Tijd” kent een verdubbeling in de verkoop van het afgelopen jaar.

Apple heeft met iOS 5 de functie ‘Kiosk‘ toegevoegd. Al je abonnementen op kranten en tijdschriften staan hierdoor handig op één plek bij elkaar. Nieuwe nummers van deze abonnementen worden automatisch gedownload in de achtergrond. De Kiosk functie wordt door alle Vlaamse kranten ondersteunt en dat wordt blijkbaar geapprecieerd door de lezers.
Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten