Nieuw Java 7 lek kan gevaar zijn voor Mac gebruikers

Geschreven door  | 30 augustus 2012 | Categorie: Mac

Apple MalwareHet is al een tijdje geleden dat we nieuws van een malware op de Mac konden schrijven. Maar toch is de kans dat er weer één opduikt reëel.

Het risico is deze keer wel bijzonder klein maar het is wel goed dat je geïnformeerd bent. Er is namelijk een lek ontdekt in de nieuwste Java 7. Dat lek kan perfect misbruikt worden op zowel Windows, Linux en Mac OS X systemen. Java 6 gebruikers hoeven niet te vrezen. Het lek kan hier niet worden misbruikt.

Oracle de ontwikkelaar van Java heeft nog niet gereageerd en het ziet ernaar uit dat de eerstvolgende update voor Java 7 nog steeds gepland staat voor 16 oktober. Beveiligingsexperts raden dan ook aan om de Java plug-in in de browsers uit te schakelen waardoor het lek niet meer misbruikt kan worden.

Cybercriminelen zullen deze lek in de nabije toekomst gaan gebruiken aangezien de lek is opgenomen in de Blackhole Exploit Kit. Dit is een commerciële kit waarmee malware kan worden gecreëerd aan de hand van bekende lekken. De eerste malware voor Windows systemen is ondertussen al opgedoken.

Op onze redactie hebben we de lek getest met Mountain Lion voorzien van de laatste updates en met Java 7 geïnstalleerd. Via Safari en Firefox konden we het lek uitvoeren wat aantoont dat er toch een potentieel gevaar is.

Maar Mac-gebruikers moeten niet meteen vrezen. Standaard wordt Java niet geïnstalleerd. Heb je toch Java geïnstalleerd dan kan je deze eenvoudig uitschakelen in je browser. Dit doe je door in Safari naar ‘Voorkeuren’ te gaan en onder ‘Beveiling’ het vinkje bij ‘Activeer Java’ uit te schakelen.
Tags: , , ,

One Response to Nieuw Java 7 lek kan gevaar zijn voor Mac gebruikers

  1. Pingback: Java lek zorgt opnieuw voor onrust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten