Is John Browett wel de beste manager voor de Apple Stores?

Geschreven door  | 17 augustus 2012 | Categorie: Apple nieuws

John BrowettJohn Browett krijgt de laatste tijd wat kritiek over zich. De reden hiervoor zijn de recente meldingen dat er massaal mensen ontslagen zou worden die te werk zijn gesteld bij de Apple Store.

In januari van dit jaar liet Apple weten dat John Browett is aangesteld als de nieuwe Senior Vice President of Retail. Zijn job ging effectief van start in april. De strategie en de verdere uitbreiding van de Apple Stores wereldwijd zou Browett voor zich nemen.

Maar Browett ging nogal drastisch van start. In een poging om te besparen bij de kosten en vooral de personeelskosten maakte hij begin deze week bekend dat er massaal mensen ontslagen zou worden in de Verenigde Staten en Groot Brittannië.

Om zijn idee nog gekker te maken kregen medewerkers die net waren aangenomen te horen dat ze niet meer welkom waren. Promoties waar sommige medewerkers recht op hadden verdwenen in het water en part-timers kregen nog minder uren dan ervoor.

In de Apple Stores werkt er gemiddeld meer personeel dan bij andere winkelketens. Dat idee kwam van Steve Jobs en Ron Johnson dat vond dat de Apple Store meer moest zijn dan enkel een winkel. Klanten moeten kunnen rekenen op technische ondersteuning en het bezoeken van zo’n Apple Store moet een ervaring op zich zijn.

John Browett werkte voorheen voor Dixons en Tesco en blijkbaar hanteert hij een compleet ander idee dan oorspronkelijk bedacht werd voor de Apple Stores. Maar zijn bezuinigingsmaatregelen werden ook niet goed ontvangen bij Apple zelf. Apple woordvoerster Kristin Huguet liet al weten dat deze veranderingen een fout waren en dat ze zullen worden rechtgezet.

Ook Browett zelf is zijn imago aan het schoonpoetsen. Hij liet aan het personeel weten dat hij er een knoeiboel van heeft gemaakt.

Browett werd aanvankelijk populair bij het personeel toen hij deze zomer het loon gemiddeld 25% heeft opgetrokken. Dit deed hij na een onderzoek waarbij bleek dat andere winkelketens een hoger basisloon hadden.

Hoe het nu verder moet met John Browett is een groot vraagteken.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten