“Stelen is fout”, Samsung moet Apple miljard dollar schadevergoeding betalen

Geschreven door  | 25 augustus 2012 | Categorie: Apple nieuws

Apple SamsungDe juridische strijd tussen Apple en Samsung voor de rechtbank van San Jose, California is tot een einde gekomen. Sneller dan verwacht kwam de jury tot een besluit.

De jury oordeelt dat Samsung verschillende software- en designpatenten overtreedt. Samsung zou verder ook inbreuk maken op patenten die het design van de iPhone beschrijven.

Verschillende smartphones van Samsung zouden het design teveel kopiëren. Ook door het kopieren van het ‘home-screen’ maakt Samsung zich schuldig. Opvallend is dat de jury niet vind dat Samsung het design van de iPad heeft gekopieerd voor de Samsung Galaxy Tab.

Samsung maakt zich verder schuldig op al hun toestellen met het ‘bounce-back’ principe dat zorgt voor een stuitereffect bij het einde van het scrollen. Andere toestellen schenden dan weer het ‘pinch-to-zoom’ patent en het dubbeltappen om te zoomen.

Alle aangevoerde Apple patenten zijn geldig bevonden. Samsung had op zijn beurt Apple beschuldigd van patentinbreuk maar de jury verwierp al deze klachten. Op alle toestellen waar Samsung patenten van Apple overtreedt werd een boete opgelegd. In totaal moet Samsung Apple het bedrag van 1.049.343.540 dollar betalen.

Tim Cook heeft al gereageerd via een memo naar zijn personeelsleden. Apple zou Samsung meermaals gevraagd hebben om te stoppen met kopiëren alvorens naar de rechtbank te gaan. Volgens Tim Cook gaat deze rechtszaak niet om geld maar om waarden. Apple is blij dat de jury een duidelijke boodschap naar voren heeft gebracht dat stelen niet juist is

Today was an important day for Apple and for innovators everywhere.

Many of you have been closely following the trial against Samsung in San Jose for the past few weeks. We chose legal action very reluctantly and only after repeatedly asking Samsung to stop copying our work. For us this lawsuit has always been about something much more important than patents or money. It’s about values. We value originality and innovation and pour our lives into making the best products on earth. And we do this to delight our customers, not for competitors to flagrantly copy.

We owe a debt of gratitude to the jury who invested their time in listening to our story. We were thrilled to finally have the opportunity to tell it. The mountain of evidence presented during the trial showed that Samsung’s copying went far deeper than we knew.
The jury has now spoken. We applaud them for finding Samsung’s behavior willful and for sending a loud and clear message that stealing isn’t right.

I am very proud of the work that each of you do.

Today, values have won and I hope the whole world listens.

Tim

Ook Samsung heeft al gereageerd. Het betreurt de beslissing van de jury voor de consument. Deze zal minder keuzes krijgen, minder innovatie en uiteindelijk hogere prijzen voor de consument.

Today’s verdict should not be viewed as a win for Apple, but as a loss for the American consumer. It will lead to fewer choices, less innovation, and potentially higher prices. It is unfortunate that patent law can be manipulated to give one company a monopoly over rectangles with rounded corners, or technology that is being improved every day by Samsung and other companies. Consumers have the right to choices, and they know what they are buying when they purchase Samsung products. This is not the final word in this case or in battles being waged in courts and tribunals around the world, some of which have already rejected many of Apple’s claims. Samsung will continue to innovate and offer choices for the consumer.

Vanaf 20 september wordt er bekeken wat er gebeurt met de Samsung toestellen die patenten overtreden. Apple zou dan hoogstwaarschijnlijk een verkoopverbod hiervoor vragen.

Met deze uitspraak kunnen ook andere Android-fabrikanten gaan vrezen voor schadeclaims omdat Google in het Android besturingssysteem verschillende elementen waarop Apple patenten heeft gebruikt.
Tags: , ,

One Response to “Stelen is fout”, Samsung moet Apple miljard dollar schadevergoeding betalen

  1. Pingback: Samsung klaagt Apple aan wegens patentbreuk iPhone 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten