Steve Jobs was uiteindelijk overtuigd voor een 7 inch iPad

Geschreven door  | 4 augustus 2012 | Categorie: Apple nieuws, iPad

iPad MiniIn oktober 2010 tijdens een conference call met de aandeelhouders werd de vraag gesteld of Apple ooit een kleinere iPad zou maken. De concurrentie begon toen met kleinere modellen zoals een 7 inch scherm.

Maar Steve vond zo’n kleiner scherm niet ideaal. De iPad is in vergelijking met een 7 inch scherm zo’n 45% groter. Het scherm dat de iPad heeft is ideaal voor allerlei taken. Hij vond dat de software niet tot zijn recht komt op een kleiner scherm.

Maar blijkbaar is er toch wel wat interne discussies geweest zo blijkt uit enkele uitspraken die afkomstig zijn van de rechtszaak tussen Apple en Samsung. Scott Forstall, hoofd van iOS Software werd opgeroepen als getuige. Hij herinnerde zich een email afkomstig van Eddy Cue over een 7 inch iPad.

Eddy Cue probeerde Steve Jobs toch te overhalen voor een 7 inch iPad. In een email van hem naar Steve Jobs verwees hij naar een artikel over een journalist dat het gebruik van een kleiner scherm wel degelijk zag zeggen. De journalist was namelijk overgestapt naar een Samsung Galaxy Tab voornamelijk voor het kleinere scherm.

Eddy Cue was overtuigd dat Apple ook zo’n kleinere tablet moest maken en probeerde Steve Jobs ook te overtuigen. Eddy Cue had zelf ook een Galaxy Tab geprobeerd en vond dat de journalist in het bewuste artikel grotendeels gelijk had. Zo vond hij namelijk dat email, boeken lezen, facebook en video goed werken op een 7 inch tablet. Het surfen op het web is duidelijk het zwakste punt maar nog steeds bruikbaar liet hij verder weten.

Naar het schijnt leek het te lukken om Steve Jobs te overtuigen om toch een kleinere variant van de iPad te maken. Als alle geruchten lijken te kloppen dan kunnen we binnenkort een iPad mini verwachten in de winkelrekken. Het vermoeden is groot dat Apple op 12 september een iPad mini aan het grote publiek gaat voorstellen.


Tags: , ,

One Response to Steve Jobs was uiteindelijk overtuigd voor een 7 inch iPad

  1. Pingback: Wat weten we over de iPad mini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Volg ons...

Facebooktwitter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten